ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 133
                                               

Essenbladpokgalmug

De essenbladpokgalmug is een muggensoort uit de familie van de galmuggen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1907 door Kieffer.

                                               

Essendwergboktor

De Essendwergboktor is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1859 door Chevrolat.

                                               

Essina actenioides

Essina actenioides is een vlinder uit de familie van de snuitmotten. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1914 door Rebel.

                                               

Essina atribasalis

Essina atribasalis is een vlinder uit de familie van de snuitmotten. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1890 door Ragonot.

                                               

Essisus

Essisus is een kevergeslacht uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van het geslacht werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1866 door Pascoe.

                                               

Essisus dispar

Essisus dispar is een keversoort uit de familie boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1866 door Pascoe.

                                               

Essisus vivesi

Essisus vivesi is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1978 door Breuning.

                                               

Essodius unicolor

Essodius unicolor is een keversoort uit de familie Rhynchitidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1889 door Sharp.

                                               

Essostrutha

Essostrutha is een kevergeslacht uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van het geslacht werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1868 door Thomson.

                                               

Essostrutha binotata

Essostrutha binotata is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1881 door Bates.

                                               

Essostrutha laeta

Essostrutha laeta is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1840 door Newman.

                                               

Essostruthella

Essostruthella is een kevergeslacht uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van het geslacht werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1972 door Lane.

                                               

Essostruthella acatinga

Essostruthella acatinga is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 2004 door Martins & Galileo.

                                               

Essostruthella nevermanni

Essostruthella nevermanni is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1972 door Lane.

                                               

Essostruthella notaticollis

Essostruthella notaticollis is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1973 door Lane.

                                               

Estcourtiana bifasciata

Estcourtiana bifasciata is een keversoort uit de familie bladhaantjes. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1900 door Jacoby.

                                               

Estcourtiana biformis

Estcourtiana biformis is een keversoort uit de familie bladhaantjes. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1909 door Weise.

                                               

Estcourtiana litura

Estcourtiana litura is een keversoort uit de familie bladhaantjes. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1871 door Gerstaecker.

                                               

Estcourtiana quadrimaculata

Estcourtiana quadrimaculata is een keversoort uit de familie bladhaantjes. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1931 door Laboissiere.

                                               

Estcourtiana sexnotata

Estcourtiana sexnotata is een keversoort uit de familie bladhaantjes. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1958 door Bryant.

                                               

Estcourtiana suturalis

Estcourtiana suturalis is een keversoort uit de familie bladhaantjes. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1959 door Bryant.

                                               

Estellacar galactodes

Estellacar galactodes is een tweekleppigensoort uit de familie van de Noetiidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1842 door Benson in Cantor.

                                               

Estellacar olivacea

Estellacar olivacea is een tweekleppigensoort uit de familie van de Noetiidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1844 door Reeve.

                                               

Estellacar saga

Estellacar saga is een tweekleppigensoort uit de familie van de Noetiidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1939 door Iredale.

                                               

Esterella aciculata

Esterella aciculata is een insect dat behoort tot de orde vliesvleugeligen en de familie van de schildwespen. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Sharma & Gupta in 1985.

                                               

Esthemopsis aeolia

Esthemopsis aeolia is een vlindersoort uit de familie van de prachtvlinders, onderfamilie Riodininae. Esthemopsis aeolia werd in 1868 beschreven door H. Bates.

                                               

Esthemopsis alicia

Esthemopsis alicia is een vlindersoort uit de familie van de prachtvlinders, onderfamilie Riodininae. Esthemopsis alicia werd in 1865 beschreven door H. Bates.

                                               

Esthemopsis celina

Esthemopsis celina is een vlinder uit de familie van de prachtvlinders. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1868 door Bates.

                                               

Esthemopsis clonia

Esthemopsis clonia is een vlindersoort uit de familie van de prachtvlinders, onderfamilie Riodininae. Esthemopsis clonia werd in 1865 beschreven door C. & R. Felder.

                                               

Esthemopsis colaxes

Esthemopsis colaxes is een vlindersoort uit de familie van de prachtvlinders, onderfamilie Riodininae. Esthemopsis colaxes werd in 1870 beschreven door Hewitson.

                                               

Esthemopsis crystallina

Esthemopsis crystallina is een vlindersoort uit de familie van de prachtvlinders, onderfamilie Riodininae. Esthemopsis crystallina werd in 1992 beschreven door Brévignon & Gallard.

                                               

Esthemopsis fenella

Esthemopsis fenella is een vlinder uit de familie van de prachtvlinders. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1902 door Grose-Smith.

                                               

Esthemopsis inaria

Esthemopsis inaria is een vlinder uit de familie van de prachtvlinders. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1851 door Westwood.

                                               

Esthemopsis jesse

Esthemopsis jesse is een vlindersoort uit de familie van de prachtvlinders, onderfamilie Riodininae. Esthemopsis jesse werd in 1870 beschreven door Butler.

                                               

Esthemopsis linearis

Esthemopsis linearis is een vlinder uit de familie van de prachtvlinders. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1880 door Godman & Salvin.

                                               

Esthemopsis lithosina

Esthemopsis lithosina is een vlinder uit de familie van de prachtvlinders. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1868 door Bates.

                                               

Esthemopsis macara

Esthemopsis macara is een vlindersoort uit de familie van de prachtvlinders, onderfamilie Riodininae. Esthemopsis macara werd in 1902 beschreven door Grose-Smith.

                                               

Esthemopsis pherephatte

Esthemopsis pherephatte is een vlindersoort uit de familie van de prachtvlinders, onderfamilie Riodininae. Esthemopsis pherephatte werd in 1824 beschreven door Godart.

                                               

Esthemopsis poliotactis

Esthemopsis poliotactis is een vlinder uit de familie van de prachtvlinders. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1910 door Stichel.

                                               

Esthemopsis sericina

Esthemopsis sericina is een vlindersoort uit de familie van de prachtvlinders, onderfamilie Riodininae. Esthemopsis sericina werd in 1867 beschreven door H. Bates.

                                               

Esthemopsis talamanca

Esthemopsis talamanca is een vlindersoort uit de familie van de prachtvlinders, onderfamilie Riodininae. Esthemopsis talamanca werd in 2007 beschreven door Hall, J & Harvey.

                                               

Estheria

Estheria is een geslacht van vliegen uit de familie van de sluipvliegen. De wetenschappelijke naam van het geslacht is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1830 door Robineau-Desvoidy.

                                               

Estheria acuta

Estheria acuta is een vliegensoort uit de familie van de sluipvliegen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1881 door Portshinsky.

                                               

Estheria bohemani

Estheria bohemani is een vliegensoort uit de familie van de sluipvliegen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1862 door Rondani.

                                               

Estheria cristata

Estheria cristata is een vliegensoort uit de familie van de sluipvliegen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1826 door Johann Wilhelm Meigen.

                                               

Estheria decolor

Estheria decolor is een vliegensoort uit de familie van de sluipvliegen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1896 door Pandelle.

                                               

Estheria latigena

Estheria latigena is een vliegensoort uit de familie van de sluipvliegen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1911 door Villeneuve.

                                               

Estheria litoralis

Estheria litoralis is een vliegensoort uit de familie van de sluipvliegen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1862 door Rondani.

                                               

Estheria microcera

Estheria microcera is een vliegensoort uit de familie van de sluipvliegen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1830 door Robineau-Desvoidy.

                                               

Estheria nigripes

Estheria nigripes is een vliegensoort uit de familie van de sluipvliegen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1920 door Villeneuve.