ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 136
                                               

Etiosaphanus

Etiosaphanus is een kevergeslacht uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van het geslacht werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1999 door Adlbauer.

                                               

Etiosaphanus werneri

Etiosaphanus werneri is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1999 door Adlbauer.

                                               

Etisus albus

Etisus albus is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1934 door Ward.

                                               

Etisus anaglyptus

Etisus anaglyptus is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1834 door H. Milne Edwards.

                                               

Etisus armatus

Etisus armatus is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1942 door Ward.

                                               

Etisus australis

Etisus australis is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1936 door Ward.

                                               

Etisus bargibanti

Etisus bargibanti is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1987 door Crosnier.

                                               

Etisus bifrontalis

Etisus bifrontalis is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1935 door Edmondson.

                                               

Etisus bulejiensis

Etisus bulejiensis is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1988 door Tirmizi & Ghani.

                                               

Etisus demani

Etisus demani is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1925 door Odhner.

                                               

Etisus dentatus

Etisus dentatus is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1785 door Herbst.

                                               

Etisus electra

Etisus electra is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1801 door Herbst.

                                               

Etisus frontalis

Etisus frontalis is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1852 door Dana.

                                               

Etisus godeffroyi

Etisus godeffroyi is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1873 door A. Milne-Edwards.

                                               

Etisus guinotae

Etisus guinotae is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2010 door Felder & Thoma.

                                               

Etisus laboutei

Etisus laboutei is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1987 door Crosnier.

                                               

Etisus laevimanus

Etisus laevimanus is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1840 door Randall.

                                               

Etisus maculatus

Etisus maculatus is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1860 door Stimpson.

                                               

Etisus odhneri

Etisus odhneri is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1971 door Takeda.

                                               

Etisus paulsonii

Etisus paulsonii is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1913 door Klunzinger.

                                               

Etisus punctatus

Etisus punctatus is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1846 door Hombron & Jacquinot.

                                               

Etisus rhynchophorus

Etisus rhynchophorus is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1873 door A. Milne-Edwards.

                                               

Etisus sakaii

Etisus sakaii is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Takeda & Miyake.

                                               

Etisus splendidus

Etisus splendidus is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Rathbun.

                                               

Etisus utilis

Etisus utilis is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1853 door Jacquinot, in Jacquinot & Lucas.

                                               

Etisus villosus

Etisus villosus is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1995 door Clark & Galil.

                                               

Etisus zehntneri

Etisus zehntneri is een krabbensoort uit de familie van de Xanthidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1980 door Serène.

                                               

Etlastenasellus confinis

Etlastenasellus confinis is een pissebed uit de familie Stenasellidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Bowman.

                                               

Etlastenasellus mixtecus

Etlastenasellus mixtecus is een pissebed uit de familie Stenasellidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1977 door Argano.

                                               

Etmopterus baxteri

Etmopterus baxteri is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1957 door Garrick.

                                               

Etmopterus bigelowi

Etmopterus bigelowi is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1993 door Shirai & Tachikawa.

                                               

Etmopterus burgessi

Etmopterus burgessi is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2006 door Schaaf-Da Silva & Ebert.

                                               

Etmopterus carteri

Etmopterus carteri is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1985 door Springer & Burgess.

                                               

Etmopterus caudistigmus

Etmopterus caudistigmus is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2002 door Last, Burgess & Séret.

                                               

Etmopterus compagnoi

Etmopterus compagnoi is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1990 door Fricke & Koch.

                                               

Etmopterus dianthus

Etmopterus dianthus is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2002 door Last, Burgess & Séret.

                                               

Etmopterus dislineatus

Etmopterus dislineatus is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2002 door Last, Burgess & Séret.

                                               

Etmopterus evansi

Etmopterus evansi is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2002 door Last, Burgess & Séret.

                                               

Etmopterus fusus

Etmopterus fusus is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2002 door Last, Burgess & Séret.

                                               

Etmopterus joungi

Etmopterus joungi is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2011 door Knuckey, Ebert & Burgess.

                                               

Etmopterus litvinovi

Etmopterus litvinovi is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1990 door Parin & Kotlyar.

                                               

Etmopterus molleri

Etmopterus molleri is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1939 door Whitley.

                                               

Etmopterus perryi

Etmopterus perryi of dwerglantaarnhaai is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1985 door Springer & Burgess. De dwerglantaarnshaai is met een maximale l ...

                                               

Etmopterus polli

Etmopterus polli is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1953 door Bigelow, Schroeder & Springer.

                                               

Etmopterus pseudosqualiolus

Etmopterus pseudosqualiolus is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2002 door Last, Burgess & Séret.

                                               

Etmopterus pycnolepis

Etmopterus pycnolepis is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1990 door Kotlyar.

                                               

Etmopterus robinsi

Etmopterus robinsi is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1997 door Schofield & Burgess.

                                               

Etmopterus schultzi

Etmopterus schultzi is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1953 door Bigelow, Schroeder & Springer.

                                               

Etmopterus sculptus

Etmopterus sculptus is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2011 door Ebert, Compagno & De Vries.

                                               

Etmopterus sentosus

Etmopterus sentosus is een vissensoort uit de familie van de doornhaaien. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1976 door Bass, DAubrey & Kistnasamy.