ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 234
                                               

Euglossa ignita

Euglossa ignita is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1874 door Smith.

                                               

Euglossa igniventris

Euglossa igniventris is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1925 door Friese.

                                               

Euglossa imperialis

Euglossa imperialis is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1922 door Cockerell.

                                               

Euglossa inflata

Euglossa inflata is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2004 door Roubik.

                                               

Euglossa intersecta

Euglossa intersecta is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1838 door Latreille.

                                               

Euglossa iopoecila

Euglossa iopoecila is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa ioprosopa

Euglossa ioprosopa is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa iopyrrha

Euglossa iopyrrha is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa jamaicensis

Euglossa jamaicensis is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Moure.

                                               

Euglossa laevicincta

Euglossa laevicincta is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa lazulina

Euglossa lazulina is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1923 door Friese.

                                               

Euglossa leucotricha

Euglossa leucotricha is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1995 door Rebêlo & Moure.

                                               

Euglossa liopoda

Euglossa liopoda is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa lugubris

Euglossa lugubris is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2004 door Roubik.

                                               

Euglossa macrorhyncha

Euglossa macrorhyncha is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa maculilabris

Euglossa maculilabris is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Moure.

                                               

Euglossa magnipes

Euglossa magnipes is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa mandibularis

Euglossa mandibularis is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1899 door Friese.

                                               

Euglossa melanotricha

Euglossa melanotricha is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1967 door Moure.

                                               

Euglossa micans

Euglossa micans is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1978 door Dressler.

                                               

Euglossa milenae

Euglossa milenae is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2007 door Bembé.

                                               

Euglossa mixta

Euglossa mixta is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1899 door Friese.

                                               

Euglossa modestior

Euglossa modestior is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa mourei

Euglossa mourei is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa nigropilosa

Euglossa nigropilosa is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1965 door Moure.

                                               

Euglossa nigrosignata

Euglossa nigrosignata is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1969 door Moure.

                                               

Euglossa obrima

Euglossa obrima is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De bij wordt ongeveer 1.3 cm groot. De soort is waargenomen van het midden van Mexico tot Nicaragua.

                                               

Euglossa obtusa

Euglossa obtusa is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1978 door Dressler. De soort is bekend uit Mexico en Belize.

                                               

Euglossa occidentalis

Euglossa occidentalis is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2004 door Roubik.

                                               

Euglossa oleolucens

Euglossa oleolucens is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1978 door Dressler.

                                               

Euglossa orellana

Euglossa orellana is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2004 door Roubik.

                                               

Euglossa paisa

Euglossa paisa is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2005 door Ramírez.

                                               

Euglossa parvula

Euglossa parvula is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa perfulgens

Euglossa perfulgens is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1967 door Moure.

                                               

Euglossa perpulchra

Euglossa perpulchra is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2002 door Moure & Schlindwein. De soort is alleen bekend uit het uiterste oosten van ...

                                               

Euglossa perviridis

Euglossa perviridis is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1985 door Dressler.

                                               

Euglossa pictipennis

Euglossa pictipennis is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1943 door Moure.

                                               

Euglossa piliventris

Euglossa piliventris is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1845 door Guérin-Méneville.

                                               

Euglossa platymera

Euglossa platymera is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa pleosticta

Euglossa pleosticta is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa polita

Euglossa polita is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1902 door Ducke.

                                               

Euglossa prasina

Euglossa prasina is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa purpurea

Euglossa purpurea is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1899 door Friese.

                                               

Euglossa retroviridis

Euglossa retroviridis is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa rufipes

Euglossa rufipes is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2006 door Rasmussen & Skov.

                                               

Euglossa rugilabris

Euglossa rugilabris is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1967 door Moure.

                                               

Euglossa samperi

Euglossa samperi is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2006 door Ramírez.

                                               

Euglossa sapphirina

Euglossa sapphirina is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Moure.

                                               

Euglossa securigera

Euglossa securigera is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa singularis

Euglossa singularis is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1899 door Mocsáry. De bij wordt 10 tot 12 millimeter lang. De soort is bekend uit Ve ...