ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 252
                                               

Euglenes pygmaeus

Euglenes pygmaeus is een keversoort uit de familie Aderidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1775 door De Geer.

                                               

Euglenes serricornis

Euglenes serricornis is een keversoort uit de familie Aderidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1885 door Reitter.

                                               

Euglenes signatus

Euglenes signatus is een keversoort uit de familie Aderidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1848 door Haldeman.

                                               

Euglenes wollastoni

Euglenes wollastoni is een keversoort uit de familie Aderidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1971 door Israelson.

                                               

Euglenoida

Euglenoida, ook wel Euglenozoa of Euglenophyta, vormen een stam in de supergroep Excavata. Deze tak is erg gevarieerd. Euglenoida hebben een of twee flagellen. De Euglenoida worden voorts gekenmerkt door een kristallijn staafje in hun zweepstaart ...

                                               

Euglenopsis

Euglenopsis is een geslacht in de taxonomische indeling van de Euglenozoa. Deze micro-organismen zijn eencellig en meestal rond de 15-40 mm groot. Het organisme behoort tot de familie Euglenaceae. Euglenopsis werd in 1892 ontdekt door G.A. Klebs.

                                               

Euglobiceps elongata

Euglobiceps elongata is een halfvleugelig insect uit de familie schuimcicaden. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1923 door Lallemand.

                                               

Euglossa alleni

Euglossa alleni is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Moure.

                                               

Euglossa allosticta

Euglossa allosticta is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1969 door Moure.

                                               

Euglossa amazonica

Euglossa amazonica is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa analis

Euglossa analis is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1840 door Westwood.

                                               

Euglossa annectens

Euglossa annectens is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa anodorhynchi

Euglossa anodorhynchi is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2005 door Nemésio.

                                               

Euglossa asarophora

Euglossa asarophora is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1969 door Moure & Sakagami.

                                               

Euglossa atroveneta

Euglossa atroveneta is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1978 door Dressler.

                                               

Euglossa augaspis

Euglossa augaspis is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa aurantia

Euglossa aurantia is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De bij wordt ongeveer 1.2 cm groot. De soort is alleen bekend uit Bolivia.

                                               

Euglossa aureiventris

Euglossa aureiventris is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1899 door Friese.

                                               

Euglossa auriventris

Euglossa auriventris is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1925 door Friese.

                                               

Euglossa bidentata

Euglossa bidentata is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa bigibba

Euglossa bigibba is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa bursigera

Euglossa bursigera is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1970 door Moure.

                                               

Euglossa chalybeata

Euglossa chalybeata is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1925 door Friese.

                                               

Euglossa championi

Euglossa championi is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1929 door Cheesman.

                                               

Euglossa chlorina

Euglossa chlorina is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa cognata

Euglossa cognata is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1970 door Moure.

                                               

Euglossa cordata

Euglossa cordata is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1758 door Linnaeus.

                                               

Euglossa cosmodora

Euglossa cosmodora is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2007 door Hinojosa-Díaz & Engel. De soort komt voor in Peru en Bolivia.

                                               

Euglossa crassipunctata

Euglossa crassipunctata is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Moure.

                                               

Euglossa crininota

Euglossa crininota is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1978 door Dressler.

                                               

Euglossa cyanea

Euglossa cyanea is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1899 door Friese.

                                               

Euglossa cyanochlora

Euglossa cyanochlora is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1995 door Moure.

                                               

Euglossa cyanura

Euglossa cyanura is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1917 door Cockerell.

                                               

Euglossa cybelia

Euglossa cybelia is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Moure.

                                               

Euglossa deceptrix

Euglossa deceptrix is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Moure.

                                               

Euglossa despecta

Euglossa despecta is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Moure.

                                               

Euglossa dissimula

Euglossa dissimula is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1978 door Dressler.

                                               

Euglossa dodsoni

Euglossa dodsoni is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1965 door Moure. De soort komt voor van Honduras tot Ecuador en Colombia.

                                               

Euglossa dressleri

Euglossa dressleri is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Moure.

                                               

Euglossa erythrochlora

Euglossa erythrochlora is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Moure.

                                               

Euglossa fimbriata

Euglossa fimbriata is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1995 door Rebêlo & Moure.

                                               

Euglossa flammea

Euglossa flammea is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1969 door Moure.

                                               

Euglossa fuscifrons

Euglossa fuscifrons is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa gibbosa

Euglossa gibbosa is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Dressler.

                                               

Euglossa gorgonensis

Euglossa gorgonensis is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1929 door Cheesman.

                                               

Euglossa granti

Euglossa granti is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1929 door Cheesman.

                                               

Euglossa hansoni

Euglossa hansoni is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1965 door Moure.

                                               

Euglossa hemichlora

Euglossa hemichlora is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1917 door Cockerell.

                                               

Euglossa heterosticta

Euglossa heterosticta is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Moure.

                                               

Euglossa hugonis

Euglossa hugonis is een vliesvleugelig insect uit de familie bijen en hommels. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1989 door Moure.