ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 318
                                               

Euphaea superba

Euphaea superba is een libellensoort uit de familie van de Euphaeidae, onderorde juffers. De soort staat op de Rode Lijst van de IUCN als niet bedreigd, beoordelingsjaar 2007, de trend van de populatie is volgens de IUCN stabiel. De wetenschappel ...

                                               

Euphaea tricolor

Euphaea tricolor is een libellensoort uit de familie van de Euphaeidae, onderorde juffers. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1859 door Selys.

                                               

Euphaea variegata

Euphaea variegata is een libellensoort uit de familie van de Euphaeidae, onderorde juffers. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1842 door Rambur.

                                               

Euphaea yayeyamana

Euphaea yayeyamana is een libellensoort uit de familie van de Euphaeidae, onderorde juffers. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1913 door Matsumura & Oguma.

                                               

Euphaedra aberrans

Euphaedra aberrans is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1891 door Otto Staudinger.

                                               

Euphaedra acuta

Euphaedra acuta is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1977 door Jacques Hecq.

                                               

Euphaedra adolfifriderici

Euphaedra adolfifriderici is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1920 door Schultze.

                                               

Euphaedra adonina

Euphaedra adonina is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1865 door William Chapman Hewitson.

                                               

Euphaedra afzelii

Euphaedra afzelii is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1867 door Felder.

                                               

Euphaedra alacris

Euphaedra alacris is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1980 door Jacques Hecq.

                                               

Euphaedra albocoerulea

Euphaedra albocoerulea is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1918 door Lionel Walter Rothschild.

                                               

Euphaedra albofasciata

Euphaedra albofasciata is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1914 door Berger.

                                               

Euphaedra ansorgei

Euphaedra ansorgei is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1918 door Lionel Walter Rothschild.

                                               

Euphaedra aubergeri

Euphaedra aubergeri is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1977 door Jacques Hecq.

                                               

Euphaedra aureola

Euphaedra aureola is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1889 door William Forsell Kirby.

                                               

Euphaedra brevis

Euphaedra brevis is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1977 door Jacques Hecq.

                                               

Euphaedra caerulescens

Euphaedra caerulescens is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1890 door Smith.

                                               

Euphaedra campaspe

Euphaedra campaspe is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1867 door Felder.

                                               

Euphaedra castanea

Euphaedra castanea is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1918 door Lionel Walter Rothschild.

                                               

Euphaedra ceres

Euphaedra ceres is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1775 door Johann Christian Fabricius.

                                               

Euphaedra christyi

Euphaedra christyi is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1904 door Emily Mary Bowdler Sharpe.

                                               

Euphaedra cinnamomea

Euphaedra cinnamomea is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1918 door Lionel Walter Rothschild.

                                               

Euphaedra clio

Euphaedra clio is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1981 door Jacques Hecq.

                                               

Euphaedra condamini

Euphaedra condamini is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Richard M. Fox.

                                               

Euphaedra cooksoni

Euphaedra cooksoni is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1905 gepubliceerd door Herbert Druce.

                                               

Euphaedra coprates

Euphaedra coprates is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1875 door Herbert Druce.

                                               

Euphaedra cyparissa

Euphaedra cyparissa is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1776 door Pieter Cramer.

                                               

Euphaedra dargeana

Euphaedra dargeana is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1980 door Jacques Hecq.

                                               

Euphaedra dargei

Euphaedra dargei is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1975 door Jacques Hecq.

                                               

Euphaedra ducarmei

Euphaedra ducarmei is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1977 door Jacques Hecq.

                                               

Euphaedra eberti

Euphaedra eberti is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1896 door Per Olof Christopher Aurivillius.

                                               

Euphaedra elegans

Euphaedra elegans is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Harmilla elegans, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1892 door Per Olof Christopher Aurivillius.

                                               

Euphaedra eleus

Euphaedra eleus is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1782 door Dru Drury.

                                               

Euphaedra eupalus

Euphaedra eupalus is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1782 door Johann Christian Fabricius.

                                               

Euphaedra eusemoides

Euphaedra eusemoides is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1889 door Smith & Kirby.

                                               

Euphaedra extensa

Euphaedra extensa is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1905 door Bartel.

                                               

Euphaedra ferruginea

Euphaedra ferruginea is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1886 door Otto Staudinger.

                                               

Euphaedra fontainei

Euphaedra fontainei is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1977 door Jacques Hecq.

                                               

Euphaedra francina

Euphaedra francina is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1823 door Jean-Baptiste Godart.

                                               

Euphaedra gausape

Euphaedra gausape is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1865 door Arthur Gardiner Butler.

                                               

Euphaedra grandis

Euphaedra grandis is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1980 door Jacques Hecq.

                                               

Euphaedra graueri

Euphaedra graueri is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1918 door Lionel Walter Rothschild.

                                               

Euphaedra harpalyce

Euphaedra harpalyce is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1779 door Pieter Cramer.

                                               

Euphaedra hewitsoni

Euphaedra hewitsoni is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1974 door Jacques Hecq.

                                               

Euphaedra hollandi

Euphaedra hollandi is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1974 door Jacques Hecq.

                                               

Euphaedra hybrida

Euphaedra hybrida is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1978 door Jacques Hecq.

                                               

Euphaedra illustris

Euphaedra illustris is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1927 door George Talbot.

                                               

Euphaedra imitans

Euphaedra imitans is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1893 door William Jacob Holland.

                                               

Euphaedra imperialis

Euphaedra imperialis is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1910 door Lindemans.

                                               

Euphaedra inanum

Euphaedra inanum is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1873 door Arthur Gardiner Butler.