ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 50
                                               

Epistauropus apiculatus

Epistauropus apiculatus is een vlinder uit de familie van de tandvlinders. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1917 door Rothschild.

                                               

Epistauropus vinaceus

Epistauropus vinaceus is een vlinder uit de familie van de tandvlinders. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1879 door Moore.

                                               

Epistaurus aberrans

Epistaurus aberrans is een rechtvleugelig insect uit de familie veldsprinkhanen. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1893 door Brunner von Wattenwyl.

                                               

Epistaurus bolivari

Epistaurus bolivari is een rechtvleugelig insect uit de familie veldsprinkhanen. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1907 door Karny.

                                               

Epistaurus crucigerus

Epistaurus crucigerus is een rechtvleugelig insect uit de familie veldsprinkhanen. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1889 door Bolívar.

                                               

Epistaurus diopi

Epistaurus diopi is een rechtvleugelig insect uit de familie veldsprinkhanen. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2001 door Mestre.

                                               

Epistaurus meridionalis

Epistaurus meridionalis is een rechtvleugelig insect uit de familie veldsprinkhanen. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1984 door Bi.

                                               

Epistaurus sinetyi

Epistaurus sinetyi is een rechtvleugelig insect uit de familie veldsprinkhanen. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1902 door Ignacio Bolívar. De soort werd ontdekt in Trichinopoly zuid-India.

                                               

Epistaurus succineus

Epistaurus succineus is een rechtvleugelig insect uit de familie veldsprinkhanen. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1877 door Krauss.

                                               

Episteira africana

Episteira africana is een vlinder uit de familie spanners. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1910 door Aurivillius. De soort komt voor in tropisch Afrika.

                                               

Episteira atrospila

Episteira atrospila is een vlinder uit de familie spanners. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1915 door Strand. De soort komt voor in tropisch Afrika.

                                               

Episteira colligata

Episteira colligata is een vlinder uit de familie spanners. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1899 door Warren. De soort komt voor in tropisch Afrika.

                                               

Episteira confusidentata

Episteira confusidentata is een vlinder uit de familie spanners. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1897 door Warren. De soort komt voor in tropisch Afrika.

                                               

Episteira delicata

Episteira delicata is een vlinder uit de familie van de spanners. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door William Warren. De vlinder werd verzameld door Albert Stewart Meek in Brits-Nieuw-Guinea i ...

                                               

Episteira eupena

Episteira eupena is een vlinder uit de familie van de spanners. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1936 door Prout.

                                               

Episteira frustrata

Episteira frustrata is een vlinder uit de familie spanners. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1935 door Prout. De soort komt voor in tropisch Afrika.

                                               

Episteira mouliniei

Episteira mouliniei is een vlinder uit de familie spanners. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1971 door Legrand. De soort komt voor in tropisch Afrika.

                                               

Episteira nigrifrons

Episteira nigrifrons is een vlinder uit de familie van de spanners. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1907 door Warren.

                                               

Episteira nigrilinearia

Episteira nigrilinearia is een vlinder uit de familie van de spanners. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1897 door Leech.

                                               

Episteira vacuefacta

Episteira vacuefacta is een vlinder uit de familie van de spanners. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1931 door Prout.

                                               

Episteme (geslacht)

Episteme is een geslacht van vlinders uit de familie uilen. De wetenschappelijke naam van het geslacht is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1820 door Jacob Hübner. De typesoort is Phalaena lectrix Linnaeus, 1764

                                               

Episteme adulatrix

Episteme adulatrix is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia adulatrix, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1844 door Kollar.

                                               

Episteme arctopsa

Episteme arctopsa is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia arctopsa, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1962 door Chu & Chen.

                                               

Episteme beatrix

Episteme beatrix is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1909 door Jordan.

                                               

Episteme bisma

Episteme bisma is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia bisma, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1859 door Moore.

                                               

Episteme connexa

Episteme connexa is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia connexa, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1856 door Walker.

                                               

Episteme conspicua

Episteme conspicua is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1896 door Rothschild.

                                               

Episteme darocana

Episteme darocana is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia darocana, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1894 door Druce.

                                               

Episteme distincta

Episteme distincta is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia distincta, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1875 door Butler.

                                               

Episteme hebe

Episteme hebe is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia hebe, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1912 door Jordan.

                                               

Episteme latimargo

Episteme latimargo is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia latimargo, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1891 door Hampson.

                                               

Episteme lectrix

Episteme lectrix is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Phalaena lectrix, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1764 door Linnaeus.

                                               

Episteme maculatrix

Episteme maculatrix is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia maculatrix, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1841 door Westwood.

                                               

Episteme mundina

Episteme mundina is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia mundina, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1912 door Jordan.

                                               

Episteme negrita

Episteme negrita is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia negrita, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1894 door Hampson.

                                               

Episteme nigripennis

Episteme nigripennis is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia nigripennis, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1875 door Butler.

                                               

Episteme nipalensis

Episteme nipalensis is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia nipalensis, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1875 door Butler.

                                               

Episteme sumatrana

Episteme sumatrana is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Eusemia sumatrana, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1899 door Rothschild.

                                               

Episteme sumbana

Episteme sumbana is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1897 door Lionel Walter Rothschild.

                                               

Episteme vetula

Episteme vetula is een vlinder uit de familie van de uilen. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Heraclia vetula, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1832 door Carl Geyer.

                                               

Epistenia americana

Epistenia americana is een vliesvleugelig insect uit de familie Pteromalidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1912 door Girault.

                                               

Epistenia basalis

Epistenia basalis is een vliesvleugelig insect uit de familie Pteromalidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1862 door Walker.

                                               

Epistenia bella

Epistenia bella is een vliesvleugelig insect uit de familie Pteromalidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1911 door Strand.

                                               

Epistenia burksi

Epistenia burksi is een vliesvleugelig insect uit de familie Pteromalidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1968 door Hedqvist.

                                               

Epistenia cameroni

Epistenia cameroni is een vliesvleugelig insect uit de familie Pteromalidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2011 door Özdikmen.

                                               

Epistenia chilensis

Epistenia chilensis is een vliesvleugelig insect uit de familie Pteromalidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1916 door Brèthes.

                                               

Epistenia coeruleata

Epistenia coeruleata is een vliesvleugelig insect uit de familie Pteromalidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1832 door Westwood.

                                               

Epistenia conica

Epistenia conica is een vliesvleugelig insect uit de familie Pteromalidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1909 door Brèthes.

                                               

Epistenia cyanea

Epistenia cyanea is een vliesvleugelig insect uit de familie Pteromalidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1804 door Fabricius.

                                               

Epistenia gemmata

Epistenia gemmata is een vliesvleugelig insect uit de familie Pteromalidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1912 door Girault.