ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 54
                                               

Epopterus fallax

Epopterus fallax is een keversoort uit de familie zwamkevers. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1858 door Gerstaecker.

                                               

Epopterus geminus

Epopterus geminus is een keversoort uit de familie zwamkevers. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1858 door Gerstaecker.

                                               

Epopterus geniculatus

Epopterus geniculatus is een keversoort uit de familie zwamkevers. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1931 door Pic.

                                               

Epopterus gracilis

Epopterus gracilis is een keversoort uit de familie zwamkevers. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1997 door Strohecker.

                                               

Epopterus lineoguttatus

Epopterus lineoguttatus is een keversoort uit de familie zwamkevers. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1886 door Gorham.

                                               

Epopterus ocellatus

Epopterus ocellatus is een keversoort uit de familie zwamkevers. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1791 door Olivier.

                                               

Epopterus submaculatus

Epopterus submaculatus is een keversoort uit de familie zwamkevers. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1997 door Strohecker.

                                               

Eporectis phenax

Eporectis phenax is een vlinder uit de familie van de spinneruilen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1902 door Meyrick.

                                               

Eporectis poliophylla

Eporectis poliophylla is een vlinder uit de familie van de spinneruilen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1902 door Turner.

                                               

Eporectis tephropis

Eporectis tephropis is een vlinder uit de familie van de spinneruilen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1902 door Turner.

                                               

Eporgastis conclusa

Eporgastis conclusa is een vlinder uit de familie tastermotten. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1918 door Meyrick. De soort komt voor in tropisch Afrika.

                                               

Eporgastis maturata

Eporgastis maturata is een vlinder uit de familie tastermotten. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1921 door Meyrick. De soort komt voor in tropisch Afrika.

                                               

Eporgastis syngrapta

Eporgastis syngrapta is een vlinder uit de familie tastermotten. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1921 door Meyrick. De soort komt voor in tropisch Afrika.

                                               

Eporgastis torrescens

Eporgastis torrescens is een vlinder uit de familie tastermotten. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1921 door Meyrick. De soort komt voor in tropisch Afrika.

                                               

Eporycta pachnoscia

Eporycta pachnoscia is een vlinder uit de familie van de sikkelmotten. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1915 door Meyrick.

                                               

Eppia truncatipennis

Eppia truncatipennis is een rechtvleugelig insect uit de familie sabelsprinkhanen. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1875 door Stål.

                                               

Eppioides malaya

Eppioides malaya is een rechtvleugelig insect uit de familie sabelsprinkhanen. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1922 door Hebard.

                                               

Eprhopalotus canaliculatus

Eprhopalotus canaliculatus is een vliesvleugelig insect uit de familie Eulophidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2004 door Hansson.

                                               

Eprhopalotus cordylatus

Eprhopalotus cordylatus is een vliesvleugelig insect uit de familie Eulophidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2004 door Hansson.

                                               

Eprhopalotus crinitus

Eprhopalotus crinitus is een vliesvleugelig insect uit de familie Eulophidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2004 door Hansson.

                                               

Eprhopalotus hansoni

Eprhopalotus hansoni is een vliesvleugelig insect uit de familie Eulophidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1991 door Schauff.

                                               

Eprhopalotus purpureithorax

Eprhopalotus purpureithorax is een vliesvleugelig insect uit de familie Eulophidae. De wetenschappelijke naam is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1916 door Girault.

                                               

Eprius veleda

Eprius veleda is een vlinder uit de familie van de dikkopjes. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1901 door Frederick DuCane Godman.

                                               

Epropetes

Epropetes is een kevergeslacht uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van het geslacht werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1870 door Bates.

                                               

Epropetes amazonica

Epropetes amazonica is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 2000 door Galileo & Martins.

                                               

Epropetes atlantica

Epropetes atlantica is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1975 door Martins.

                                               

Epropetes bolivianus

Epropetes bolivianus is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 2008 door Galileo & Martins.

                                               

Epropetes deterrima

Epropetes deterrima is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1984 door Martins & Napp.

                                               

Epropetes elongata

Epropetes elongata is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1975 door Martins.

                                               

Epropetes hirsuta

Epropetes hirsuta is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1984 door Martins & Napp.

                                               

Epropetes howdenorum

Epropetes howdenorum is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 2000 door Galileo & Martins.

                                               

Epropetes latifascia

Epropetes latifascia is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1855 door White.

                                               

Epropetes metallica

Epropetes metallica is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1975 door Martins.

                                               

Epropetes ozodiformis

Epropetes ozodiformis is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1984 door Martins & Napp.

                                               

Epropetes serrana

Epropetes serrana is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1984 door Martins & Napp.

                                               

Epropetes tristis

Epropetes tristis is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 2013 door Martins & Galileo.

                                               

Epropetes variabile

Epropetes variabile is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 2005 door Martins & Galileo.

                                               

Epropetes velutina

Epropetes velutina is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1975 door Martins.

                                               

Epropetes zonula

Epropetes zonula is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1984 door Martins & Napp.

                                               

Epsigrypa chilensis

Epsigrypa chilensis is een rechtvleugelig insect uit de familie Proscopiidae. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1939 door Mello-Leitão.

                                               

Epsigrypa longicaudata

Epsigrypa longicaudata is een rechtvleugelig insect uit de familie Proscopiidae. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1982 door Tapia.

                                               

Eptatretus

Het geslacht telt volgende soorten: Eptatretus mccoskeri McMillan, 1999 Eptatretus lopheliae Fernholm & Quattrini, 2008 Eptatretus multidens Fernholm and Hubbs, 1981 Eptatretus laurahubbsae McMillan and Wisner, 1984 Eptatretus fritzi Wisner & McM ...

                                               

Eptatretus aceroi

Eptatretus aceroi is een kaakloze vissensoort uit de familie van de slijmprikken. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2014 door Polanco Fernandez en Fernholm.

                                               

Eptatretus alastairi

Eptatretus alastairi is een kaakloze vissensoort uit de familie van de slijmprikken. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2010 door Mincarone & Fernholm.

                                               

Eptatretus ancon

Eptatretus ancon is een soort uit de familie der slijmprikken. Deze soort is enkel bekend dankzij een exemplaar dat voor de Caribische kust van Colombia werd opgevist. Over hun verspreiding, habitat, populatie, ecologie en bedreigingen is dan ook ...

                                               

Eptatretus burgeri

De Japanse slijmprik is een soort uit de familie der slijmprikken. Hij leeft in het noordwesten van de Stille Oceaan, voornamelijk in ondiep water dicht bij de kust. Enkel om zich voort te planten, trekt hij naar dieper water.

                                               

Eptatretus caribbeaus

Eptatretus caribbeaus is een soort uit de familie der slijmprikken. Deze soort is enkel bekend dankzij vijf exemplaren die men heeft opgevist voor de kust van Midden-Amerika, meer bepaald in de Caribische Zee voor de kustlijn tussen Honduras en P ...

                                               

Eptatretus carlhubbsi

Eptatretus carlhubbsi is een soort uit de familie der slijmprikken. Deze soort is beschreven op basis van enkele specimens die in musea opgeslagen liggen. Ze werden gevangen in het noorden van de Stille Oceaan. De dieren leven op grote diepte voo ...

                                               

Eptatretus cheni

Eptatretus cheni is een kaakloze vissensoort uit de familie van de slijmprikken. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1975 door Shen & Tao.

                                               

Eptatretus cirrhatus

Eptatretus cirrhatus is een soort uit de familie der slijmprikken. Deze soort is een van de meest voorkomende slijmprikken in de wateren rond Australie en Nieuw-Zeeland. Ze leven onder meer in het Groot Barrièrerif, en op een diepte van 1 tot 110 ...