ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 64
                                               

Eptatretus cirrhatus

Eptatretus cirrhatus is een soort uit de familie der slijmprikken. Deze soort is een van de meest voorkomende slijmprikken in de wateren rond Australie en Nieuw-Zeeland. Ze leven onder meer in het Groot Barrièrerif, en op een diepte van 1 tot 110 ...

                                               

Eptatretus deani

Eptatretus deani is een soort uit de familie der slijmprikken. Deze soort is enkel bekend uit de noordoostelijke Stille Oceaan en wordt vaak gevangen in Azie, voor zijn huid. Over het effect van de visserij op deze soort is echter nog weinig gekend.

                                               

Eptatretus eos

Eptatretus eos is een soort uit de familie der slijmprikken. Deze soort is bekend dankzij een exemplaar dat werd opgevist in de Tasmanzee.

                                               

Eptatretus fernholmi

Eptatretus fernholmi is een kaakloze vissensoort uit de familie van de slijmprikken. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1994 door Kuo, Huang & Mok.

                                               

Eptatretus goliath

Eptatretus goliath is een soort uit de familie der slijmprikken. De tot nog toe grootste ontdekte slijmprik behoorde tot deze soort en was 127 centimeter lang.

                                               

Eptatretus gomoni

Eptatretus gomoni is een kaakloze vissensoort uit de familie van de slijmprikken. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2010 door Mincarone & Fernholm.

                                               

Eptatretus hexatrema

Eptatretus hexatrema is een soort uit de familie der slijmprikken. Ze komt voor in het zuidelijk deel van de Atlantische Oceaan en is waargenomen van Walvisbaai in Namibie tot Durban. De dieren kunnen ongeveer 80 cm lang worden. Johannes Peter Mü ...

                                               

Eptatretus rubicundus

Eptatretus rubicundus is een kaakloze vissensoort uit de familie van de slijmprikken. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2010 door Kuo, Lee & Mok.

                                               

Eptatretus sheni

Eptatretus sheni is een kaakloze vissensoort uit de familie van de slijmprikken. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1994 door Kuo, Huang & Mok.

                                               

Eptatretus stoutii

De blinde prik is een soort uit de familie der slijmprikken. Hij leeft in de Stille Oceaan, voornamelijk langs de westkust van Noord-Amerika, en in de buurt van de oceaanbodem. Het is een kaakloze vis die zich voornamelijk voedt met aas. Soms ech ...

                                               

Eptatretus walkeri

Eptatretus walkeri is een kaakloze vissensoort uit de familie van de slijmprikken. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2004 door McMillan & Wisner.

                                               

Eptatretus wisneri

Eptatretus wisneri is een kaakloze vissensoort uit de familie van de slijmprikken. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1994 door Kuo, Huang & Mok.

                                               

Eptesicus andinus

Eptesicus andinus is een zoogdier uit de familie van de gladneuzen. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door J.A. Allen in 1914.

                                               

Eptesicus bobrinskoi

Eptesicus bobrinskoi is een zoogdier uit de familie van de gladneuzen. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Kuzyakin in 1935.

                                               

Eptesicus dimissus

Eptesicus dimissus is een zoogdier uit de familie van de gladneuzen. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Thomas in 1916.

                                               

Eptesicus floweri

Eptesicus floweri is een zoogdier uit de familie van de gladneuzen. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door de Winton in 1901.

                                               

Eptesicus furinalis

Eptesicus furinalis is een zoogdier uit de familie van de gladneuzen. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door dOrbigny in 1847.

                                               

Eptesicus gobiensis

Eptesicus gobiensis is een zoogdier uit de familie van de gladneuzen. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Bobrinskii in 1926.

                                               

Eptesicus guadeloupensis

Eptesicus guadeloupensis is een zoogdier uit de familie van de gladneuzen. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Genoways & Baker in 1975.

                                               

Eptesicus nasutus

Eptesicus nasutus is een zoogdier uit de familie van de gladneuzen. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Dobson in 1877.

                                               

Eptesicus pachyotis

Eptesicus pachyotis is een zoogdier uit de familie van de gladneuzen. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Dobson in 1871.

                                               

Eptesicus platyops

Eptesicus platyops is een zoogdier uit de familie van de gladneuzen. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Thomas in 1901.

                                               

Epulaega derkoma

Epulaega derkoma is een pissebed uit de familie Aegidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 2009 door Bruce.

                                               

Epulaega fracta

Epulaega fracta is een pissebed uit de familie Aegidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1940 door Hale.

                                               

Epulaega lethrina

Epulaega lethrina is een pissebed uit de familie Aegidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1983 door Bruce.

                                               

Epulaega monilis

Epulaega monilis is een pissebed uit de familie Aegidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1914 door Barnard.

                                               

Epulaega nodosa

Epulaega nodosa is een pissebed uit de familie Aegidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1879 door Schioedte & Meinert.

                                               

Epulotheres angelae

Epulotheres angelae is een krabbensoort uit de familie van de Pinnotheridae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1993 door Manning.

                                               

Epuraecha

Epuraecha is een kevergeslacht uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van het geslacht werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1935 door Breuning.

                                               

Epuraecha ochraceomaculata

Epuraecha ochraceomaculata is een keversoort uit de familie van de boktorren. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1935 door Breuning.

                                               

Epyris apterus

Epyris apterus is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1888 door Cameron.

                                               

Epyris arcuatus

Epyris arcuatus is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Kieffer.

                                               

Epyris bayeri

Epyris bayeri is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1935 door Hoffer.

                                               

Epyris bilineatus

Epyris bilineatus is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1862 door Thomson.

                                               

Epyris biroi

Epyris biroi is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1966 door Moczar.

                                               

Epyris brevipennis

Epyris brevipennis is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Kieffer.

                                               

Epyris carbunculus

Epyris carbunculus is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1970 door Nagy.

                                               

Epyris corcyraeus

Epyris corcyraeus is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1907 door Kieffer.

                                               

Epyris erythrocerus

Epyris erythrocerus is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Kieffer.

                                               

Epyris evanescens

Epyris evanescens is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Kieffer.

                                               

Epyris foveatus

Epyris foveatus is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1904 door Kieffer.

                                               

Epyris fuscipalpis

Epyris fuscipalpis is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Kieffer.

                                               

Epyris gaullei

Epyris gaullei is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Kieffer.

                                               

Epyris inermis

Epyris inermis is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Kieffer.

                                               

Epyris insulanus

Epyris insulanus is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Kieffer.

                                               

Epyris longicollis

Epyris longicollis is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Kieffer.

                                               

Epyris macrocerus

Epyris macrocerus is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Kieffer.

                                               

Epyris macromma

Epyris macromma is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Kieffer.

                                               

Epyris marshalli

Epyris marshalli is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1906 door Kieffer.

                                               

Epyris maximus

Epyris maximus is een vliesvleugelig insect uit de familie van de platkopwespen. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1928 door Berland.