Elektronik Sigara Zaman Çizelgesi: Elektronik Sigaranın Yıldan Yıla Tarihi
Elektronik Sigara Zaman Çizelgesi: Elektronik Sigaranın Yıldan Yıla Tarihi
Elektronik Sigara Nezaman Üretildi?, elektronik sigara üretim yılı, elektronik sigara kaç senesinde çıktı

Elektronik Sigara Nezaman Üretildi?

Elektronik sigara, on yıldan kısa bir süre içinde tütünün zararını azaltma alanında en umut verici teknolojilerden biri haline geldi. 2000'li yılların ortasındaki mütevazı bir başlangıçtan itibaren, e-sigaranın benimsenmesi dünya çapında 2,5 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı.

E-sigara bugünkü konumuna nasıl geldi? Yol zorluydu ve endüstri bugün hala hem yanlış yönlendirilmiş sağlık gruplarından hem de zorlayıcı düzenleme tehdidinden kaynaklanan zorluklarla karşı karşıya. Mütevazı e-sigaranın son birkaç yılda izlediği yolu göstermek için burada elektronik sigaranın yıllara göre zaman çizelgesini sunuyoruz.
1963: İlk Elektronik Sigara
İlk patent.Bunu elektronik sigaranın bir nevi tarihöncesi olarak düşünün. 1963 yılında Herbert Gilbert adında bir adam, yanma yerine ısı yoluyla tütün buharı üreten bir cihazın patentini aldı. Birçok tütün şirketinin cihazla ilgilenmesine rağmen cihaz hiçbir zaman ticarileştirilmedi. Daha fazla ayrıntı için Elektronik Sigaranın Tarihi'ne bakın veya Herbert'le bir röportaj için E-Sigaranın Mucidi ile Röportaj'a bakın.
1964-1999: Satmak İçin Fazla Güvenli
Premier Elektronik SigaraTütün şirketleri daha sonraki yıllarda yanmaya dayanmayan sigaralarla oynadı. Bazıları RJ Reynolds gibi şirketler tarafından ticari olarak piyasaya sürülse de hiçbiri piyasada ilgi görmedi. Sigara içenler sıklıkla bu sigaraların kötü bir tada sahip olduğunu belirtirken, elektronik sigara geliştirmenin mevcut sigaraların tehlikeli olduğunu kabul etmek anlamına gelmesi nedeniyle diğer çözümler veto edildi.
1981: Elektronik Sigaraya İlk Referans
Muhtemelen elektronik sigaraya ilk referansı içeren belge.
Dr Norman L Jacobson, Philip J Ray tarafından icat edilen elektronik sigaraların iki yıllık denemesinden bahsederken, elektronik sigara ve elektronik sigara kelimesi ilk kez kullanılıyor.

Başka bir makalede Dr Jacobson, cihazın yakında onaylanacağına olan güvenini dile getiriyor ancak cihaz sessizce kayboluyor gibi görünüyor.

Hikayenin tamamı için buraya tıklayın!
2000: Bir Rüya
Güneş ışığı deniz suyunu deler.
Gilbert'in icadından yaklaşık 40 yıl sonra Çin'de bir adam bir rüya gördü. Hon Lik, birçokları gibi kendisi de sigara içen bir eczacıydı. Lik, kendi babasının sigara içme alışkanlığından dolayı kanserden ölmesini izledi. 2000 yılında Hon Lik, rüyasında denizde boğulduğunu ve aniden denizin buhara dönüştüğünü gördü.

Eczacı, sigara içenlere nikotini yanma yerine buhar yoluyla dağıtan bir cihaz geliştirmek için çalışmaya başladı.
2004: İlk Modern Elektronik Sigara
Bir Altın Ejderha.Golden Dragon holdingleri, elektronik sigara üreten ilk şirketti.Hon Lik sonunda bir nikotin solüsyonunu buhara dönüştürmek için bir yöntem geliştirdi. Piezoelektrik devre kullanımı. Şirketi Golden Dragon Holdings patent başvurusunda bulundu ve adını "sigara içmeye benzeyen" anlamına gelen Ruyan olarak değiştirdi. Aynı yılın ilerleyen saatlerinde cihazlar Çin'de piyasaya çıktı.
2005 - 2006: Elektronik Sigaralar Batıya Ulaşıyor
2005 yılında Ruyan, ürünlerini Avrupa çapında ihraç etmeye başladı. Bunu bir sonraki yıl 2006'da Amerika Birleşik Devletleri'ne ihracat takip etti. Başlangıçtaki pazar küçüktü ve çoğu kişi cihazları yeni bir ürün olarak görüyordu.
2007: Yavaş İlerleme
e-Sigaralar belirsizlik içinde debelenmeye devam etti. Bazı göstergeler, FDA'nın bu sıralarda elektronik sigaradan haberdar olduğunu ancak cihazlara karşı herhangi bir işlem yapmadığını gösteriyor.
2008: Savaş Başlıyor
savaş
Bu, mütevazi e-sigara için bazı şeylerin değişmeye başladığı yıl. Avrupa ve Amerika'da daha fazla şirket elektronik sigarayı tanıtmaya başladı. Tasarım da değişti. Dr. Yunqiang Xiu, buhar üretmek için piezo elemanı yerine ısıtma elemanı kullanan modern elektronik sigarayı icat ettiği için bazıları tarafından takdir edilmektedir.

2008 yılı aynı zamanda elektronik sigaraya karşı çalışan güçlerin de ayaklanmaya başladığı yıldır. Dünya Sağlık Örgütü, herhangi bir güvenlik veya etkinlik iddiasını kanıtlayacak yeterli araştırma olmadığını belirten bir rapor yayınladı ve satıcılardan, pazarlama materyallerinde herhangi bir WHO onayı talep etmeyi bırakmalarını talep etti.

FDA da harekete geçerek elektronik sigaranın onaylanmamış tıbbi cihaz olduğunu ilan etti. Ajans, ABD Gümrüğüne varır varmaz Çin'den gelen e-sigara sevkiyatlarına el koymaya başladı ve e-sigara bulunabilirliği için ilk büyük savaşa zemin hazırladı.
2009: Davalar
Hukuk kitabı ve tokmak.

E-sigara markası Smoking Everywhere'in ana şirketi Sottera, FDA'ya karşı ABD Federal Mahkemesi'nde dava açtı. Dava, sevkiyata el konulmasının durdurulması yönünde ihtiyati tedbir şeklinde çözüm talep etti.
Daha sonra başka bir e-sigara şirketinin de katıldığı şirket, FDA'ya karşı ihtiyati tedbir kararı aldı. FDA daha sonra derhal geri döndü ve e-sigara kartuşlarında dietilen glikol ve kanserojenler de dahil olmak üzere zararlı içeriklerin bulunduğunu iddia eden, artık kötü şöhretli tavsiye niteliğindeki basın bültenini yayınladı.

FDA'nın duyurusunun hemen ardından, birçok ülke ya e-sigaraları tamamen yasakladı ya da nikotin içeren e-sigaraları yasakladı. Bunlar arasında Kanada, Avustralya, Panama, İsrail, Ürdün ve Brezilya vardı. Suffolk County, NY, kapalı mekanda e-sigara kullanımını yasaklayan ilk ABD lokasyonu olma konusunda şüpheli bir ayrıcalığa sahip.
2010: Yasaklar, Kısıtlamalar ve Vapemeet'ler
Birleşik Krallık'taki bir elektronik sigara festivalinde elektronik sigaralar.
Tayland ve Singapur, e-sigarayı yasaklama konusunda diğer ülkeleri takip etti. Bu arada FDA önce ihtiyati tedbire karşı yapılan itirazı kazandı ve ardından ABD Temyiz Mahkemesindeki davayı kaybetti. FDA davayı Yüksek Mahkeme'ye götürmeyi reddetti.

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri elektronik sigaranın bir tütün ürünü olduğunu ilan etti. Sonuç olarak cihazlar USAF'ın geniş sigara içme kısıtlamalarına dahil edildi.

Daha mutlu bir şekilde, hem Birleşik Krallık hem de ABD, dört bir yanından gazete meraklılarının birbirleriyle buluşmak ve savaş hikayeleri ve ipuçlarını paylaşmak için buluştuğu ilk büyük bölgesel e-sigara buluşmalarına tanık oldu.
2011: Bilim Adamları Elektronik Sigaranın Arkasına Geçiyor
Einstein'ın elinde cetvel tutan karikatürü.
Bu, elektronik sigaranın, gazetelerin birkaç yıldır cihazın insanları sigaradan uzaklaştırma potansiyeli hakkında söylediklerini destekleyen araştırmaların görüldüğü yıldı. Pek çok araştırmacı, şimdi bir e-kitapta yayınladığımız röportaj için kendilerini uygun hale getirdi .

Amerikan Önleyici Tıp Dergisi, Dr. Ricardo Polosa, BMC ve Bağımlılık e-sigaranın vaatlerini gösteren çalışmalar yayınladı.

Mahkemedeki yenilginin yaralarını saran FDA, elektronik sigaraları mevcut tütün düzenleme çerçevesi kapsamında düzenlemeye çalışacağını duyurdu. ABD Ulaştırma Bakanlığı da havayollarına yönelik e-sigara kısıtlamalarını açıklığa kavuşturan kuralları yayınlayacağını duyurdu (böyle bir kural şimdiye kadar gerçekleşmedi).

Tartışmalı ABD ticaret grubu TVECA, üye e-sigara şirketleri için bir lobi kolu olarak hizmet etmek üzere kuruldu. İngiltere'de Nudge Birimi, elektronik sigara yoluyla zararın azaltılması fikrini destekleyen bir bildiri yayınladı.

Ayrıca 2011 yılında e-sigarayı yasaklayan ülkeler listesine Arjantin ve Hollanda da eklendi.
2012: Olaylı Bir Yıl
Dr Farsalinos'un vesikalığı.Bu blog için röportaj yapmayı kabul eden Dr. Farsalinos'un vesikalık fotoğrafı.
2012'nin e-sigara için büyük bir yıl olduğunu söylemek yetersiz kalır. Dr. Farsallinos'un çığır açan çalışması da dahil olmak üzere, e-sigarayı çevreleyen çok sayıda çalışma ortaya çıktı . Piyasaya inanılmaz bir dizi yeni ürün de çıktı.

Elektronik sigaralar aynı zamanda pazar analizinden ve geleneksel tütünün geleceğinden ortaya çıkan birçok yüksek profilli hikayeyle market sektörünün de gözdesi haline geldi. E-Sigaralar ilk zamanlarında enerji içeceği pazarına benzetiliyordu.

Ancak 2012, daha kasvetli süslemeleriyle daha çok hatırlanabilir. Bu, DSÖ'nün e-sigaranın peşine düşmeye karar verdiği yıldı, çünkü cihazların kendilerinin büyük zarar verdiğine inandıkları için değil, e-sigaranın ortaya çıkışı, yani onu başarılı kılan şey, sigara içmeyi sıradan bir sigara gibi gösterme çabalarını tehdit ettiği için. Serin.

Dünya Sağlık Örgütü nasıl gidiyorsa, yasakçılar da aynısını yapıyor. Cihazlara karşı rakiplerin yaptığı saldırılarda yeni bir enerji var gibi görünüyordu. En dikkat çekeni, mevzuatın asıl mimarının yolsuzluk şüphesi nedeniyle istifa etmesinden sonra bile AB'nin Tütün Ürünleri Direktifini incelenmek üzere üye ülkelere iletmesiydi. Bu yasanın Avrupa'da üç yıl daha yasalaşması beklenmeyecek ve bu durum, savunuculara zorlayıcı kısıtlamaları kaldırmak için lobi yapmaları için zaman tanıyacak.

Son olarak ABD'de FDA sigarayı bırakmaya yönelik yeni uygulamalara ilişkin oturumlar düzenledi. Duruşma, ilaç şirketlerinin ve onların vekillerinin NRT'lerin daha uzun süre kullanılmasına yönelik sunum yapması için tasarlandı. Bununla birlikte, yargılamalar esasen zarar azaltma savunucuları tarafından ve daha sonra duruşmayı takip eden çevrimiçi yorum dönemi aracılığıyla sıradan tüketiciler tarafından zorunlu kılındı.
2013: AB ile Bir Savaş
AB Bayrağı.
Yıl yeni başladı ama işler şimdiden aktif durumda. FDA, yıllık planlama belgesinde elektronik sigaralara yönelik düzenlemeye yönelik hamlesini Nisan ayı sonuna kadar yapma niyetini açıkladı. Elektronik sigaralarla ilgili hem olumlu hem de olumsuz hikayeler, büyük medya kuruluşlarında haftada birkaç kez yer alıyor gibi görünüyor.