Elektronik Sigaraların Maliyeti Nedir?
Elektronik Sigaraların Maliyeti Nedir?

Elektronik Sigaraların maliyet hesaplamasına geçmeden önce Sigara içmek, ortalama sigara içicisine her yıl binlerce liraya mal olan pahalı bir alışkanlıktır maalesef. Yaşam pahalılığı artmaya devam ederken hepimiz harcamalarımızı azaltmanın ve zorlukla kazandığımız parayı daha fazla cebimizde tutmanın yollarını aramaktayız.

Şimdiye kadar muhtemelen elektronik sigaranın karşılanabilirliğiyle ilgili pek çok iddia duymuşsunuzdur. Bu doğru: elektronik sigaranın maliyeti, sigara içmeye kıyasla nispeten küçüktür ve elektronik sigara fiyatları önemli ölçüde tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

Böylece Ancak, başlangıç ​​maliyeti ve anlaşılması gereken çok sayıda bilgi nedeniyle elektronik sigara, yeni başlayanlar için biraz korkutucu olduğunu düşünebilirsiniz. Öyle ki elektronik sigara dünyası, sigara içenlerin daha az zararlı bir alternatife geçiş yapmalarını destekleyen, her bütçeye hitap eden makul elektronik sigara fiyatlarıyla inanılmaz derecede yeni başlayanlar için daha bütçe dostu cihazlardır.

Sigaradan e-sigaraya geçişte sağlanabilecek tasarrufları tam olarak hesaplamayı kolaylaştırmak için e-sigaranın maliyetini özetleyen ve finansal endişelerinizi hafifleten kapsamlı bir kılavuz derledik.

Sigara İçmenin Maliyeti Ne Kadar?
Ortalama sigara içen kişi yılda Onbinlerce tl harcıyor.
Sigara içmenin maliyeti herkes için farklıdır ve tamamen bireysel alışkanlıklara bağlıdır. Çoğunlukla, ortalama sigara içen kişi sigaradan her yıl yaklaşık onbinleri tekrar kazanmayı bekleyebilir; bunun hakkında daha fazlası burada . Fiyatların artmasıyla birlikte sigara içmek, karşılanamaz bir alışkanlık haline geliyor; bazıları zaten sigara içmek, ısınmak ve yemek yemek arasında seçim yapmak zorunda kalıyor .

Soru 1 ; Bir Vape'nin Maliyeti Ne Kadardır?
Tıpkı sigara içmek gibi elektronik sigaranın da genel maliyeti kişiden kişiye değişir. Kullanılacak daha fazla bileşen ve elektronik sigara içenlere sigara içenlere göre daha fazla seçenek sunulduğundan, elektronik sigaranın sigara içmekten daha maliyetli ve daha karmaşık olduğunu varsaymak kolaydır. Neyse ki geçiş yapmak isteyenler için elektronik sigara hem erişilebilir hem de uygun fiyatlı.

Soru 2 ; Vape'ler ne kadar?
Sigaraların tek kullanımlık doğasından farklı olarak, e-sigara, doğal olarak, e-sigaranın basitçe yeniden şarj edildiği ve yeniden kullanıldığı daha sürdürülebilir bir modele uygundur. Her ne kadar bu ilk e-sigara maliyeti ilk başta biraz göz ürpertici olsada, elektronik sigara fiyatları 100TL kadar düşük bir seviyeden 600 tl kadar yüksek bir seviyeye kadar değişmektedir. Bu ilk harcamayla bile elektronik sigaranın uzun vadede önemli tasarrufları var.

Soru 3 ; En Ucuz Vape Ne Kadar?
E-sigara fiyatları farklılık gösterse de, e-sigaranın maliyeti günlük bir fincan kahvenizden biraz daha fazladır. Elektronik sigaranın maliyeti şunları içerir:

Soru 4 ; E-sigaralar
Bir e-sigara, cihazın markasına ve türüne bağlı olarak 700tl ile 2900tlarasında bir maliyete sahip olabilir.

En ucuz elektronik sigaralar genellikle az sayıda özelleştirme seçeneği sunan kullanıma hazır kalemler ve kapsül kitleri gibi kapalı sistem cihazlardır. Bunlara ortalama 700-900 TLmaliyeti olan kapsül tarzı e-sigaralar dahildir. Daha pahalı seçenekler, daha fazla esneklik ve kişiselleştirme sunan açık sistem cihazlardır. Bunlar arasında maliyeti 900TL ile 3500TL arasında değişen pod ve kutu mod vape kitleri bulunur.

Her ne kadar bir e-sigaranın ön maliyeti, elektronik sigaraya yeni başlayanlar için biraz itici olsa da, bu tek seferlik bir maliyettir ve eski sigara içenlerin önemli miktarda tasarruf yapmasına yardımcı olmak için gerekli bir masraftır. Aslına bakılırsa, devam eden tek maliyet, ara sıra tank ve bataryaların değiştirilmesi ihtiyacı ile birlikte sıvıları ve bobinleri içermektedir.